Search
 

Taide

Peuranluoma / Taide

Kuvataide

Peuran aistit ovat valppaana koko elämän ajan. Hän on tietoinen ympäristöstään, liikkuu tuulen mukaan ja koko maailma on yksi seikkailu, nomadisieluisen retki kerta toisensa jälkeen. Peura rakastaa vapautta ja leikkii mielellään.
Yhtälailla koen eläväni eri maailmojen välissä. Tiedostamattoman ja tietoisen. Väreillä leikkiessäni koen yhteyttä viattomuuteeni ja sieluni herkkyyteen. Peuran hengessä luotan vaistoihini ja sisäiseen ohjaukseen myös kanvaasin äärellä. Seurustelen värien, liitujen, papereiden ja kankaan kanssa ja koen maalatessani samaan aikaan rauhan ja virran ihtessäni. Jonkilaisen kestävyyden ja kiihkon samassa tilassa.

Peura kuuntelee herkällä intuitiolla ja näin minäkin kuuntelen. Kuulen ja näen sinua. Aistin energiaasi kohtaamisessamme, joko kasvokkain tai valokuvan kautta. Joskus teen rumpumatkan, joskus vain istun hiljaa ,tyhjänä ja avonaisena. Annan luvan tulla näkyväksi sen minkä kuuluukin tulla. Löytää sen tiedon ja valikoitua sinun värisi. Tämä tieto välittyy käsieni kautta kanvaasille ja tulee eläväksi sinun sielusi kuvana .

Sielun kuvaan sisältyy myös kuvan mukana tuleva saatekirje. Viesti jonka saan taideprosessin aikana.

Sudenkorentopoika, 122x 122, akryyli vanerille, 2017.
Lue lisää sielunmuotokuvasta

Kirjoittaminen

Sorkkien jäljet piirtyvät maahan kun peura liikkuu maalla. Väliin kuopaisten syvältä maan uumenista ja väliin vain raapaisten pintaa.Yhtälailla hyvänä uimarina hän kauhoo veteen oman reittinsä virran mukana ja vettä piirtäen. Avaan omaa sisäistä tilaani myös kirjoittaen. Suomen kielen rikkaus hämmästyttää minua yhä uudestaan ja vapaa tila paperilla täyttyy pian sanoista ja niitä yhdistävistä lauseista.